Millum

Hoppa till huvudinnehåll

Innehåll

Varför bör du implementera E-procurement?

Funderar du på hur ditt företag kan dra nytta av E-procurement? Genom att implementera elektronisk handel skaffar man sig ett verktyg för att skapa bättre och mer effektiva inköp. Införandet av ett sådant system kommer också att få en positiv inverkan på företagets mål gällande effektivare resursanvändning.

Av: Morten Sandvold Schee 06.06.2017 11:07

james

Elektronisk handel bidrar till att förbättra sättet som organisationer köper och säljer varor på genom att förenkla kontraheringar, effektivisera transaktionsprocesser samt skapa mer transparenta marknader.

– Framtiden är digital. Sakta men säkert ser vi att branschen vaknar och ser behovet av E-procurement. Många av våra kunder var tidigt ute och har redan använt elektronisk handel i många år, något de nu får betalt för, berättar Bjørn Anskau, vd på Millum.

Fyra huvudpunkter för dig som inköpare

Genom undersökningar har KPMG identifierat fyra områden inom vilka ett företag vinner fördelar på att använda E-procurement. Dessa fyra områden ger fördelar som du kan utnyttja och som kommer att generera bättre resultat och förenkla vardagen för medarbetarna.

Realisera strategier

Se till att inköpsstrategier och genomförda inköpsprocesser får full effekt, genom att rikta inköpen mot godkända leverantörer, produkter och kontrakt.

Ökad kontroll och synlighet

Minskad förbrukning genom ökad visibilitet och en mer effektiv kontroll.

Effektiva processer

Minskade administrationskostnader genom processautomatisering och -optimering.

Mer medvetna medarbetare

Varje medarbetare ges möjlighet att spara kostnader åt företaget.

– Dessa fyra områden är som ljuv musik för varje företagsledare. Bättre kontroll, effektivare processer och mer självständiga medarbetare är argument som borde gå hem hos alla som är intresserade av att göra bra affärer, berättar Bjørn Anskau.