Hoppa till huvudinnehåll

Menybank - funktioner som förenklar vardagen i storköket

Menybank är namnet på en av huvudfunktionerna i inköpssystemet Millum Procurement. Detta är en modul där det finns ett stort utbud av möjligheter för dig som arbetar som kock på hotell, matsal eller restaurang.

Av: Mathilde Jelen Danielsen 05.01.2024 13:01

iStock-480379752

Låt inköpssystemet göra en del av jobbet åt dig

Det råder ingen tvekan om att driva ett storkök består mer än av matlagning. Det är mycket logistik och kalkyl i botten, förutom höga förväntningar från både ledning och gäster.

Föreställ dig en vardag där alla uppgifter du ska göra sköts av ett system, så att du slipper tusen post-it-lappar och e-postmeddelanden som skickas fram och tillbaka. Är det möjligt? Man kommer ganska nära i Menybank i Millum Procurement. Den kan hjälpa dig med den dagliga köksdriften från A till Ö. 

Menyplanering: recept, beräkningar och allergener

Maten ska stå i centrum och i Menybank kan du enkelt lagra dina bästa recept som du vet att gästerna uppskattar, eller hämta de recept som har tilldelats din matsal eller hotellrestaurang. Om en vara försvinner från sortimentet kan du byta ut produkten i alla dina recept med Multiersätt-knappen.

Utifrån recepten kan du skapa en menyplan för flera dagar, veckor eller säsonger och hämta beställningsförslag. Beställning förslagen baseras på data från tidigare bokningar och antal gäster. Du behöver inte omvärdera varje gång och kan låta systemet göra jobbet åt dig. Dessutom har du full kontroll över råvarupriserna och vet att priserna du får tillgång till förhandlas fram av kedjan eller din medlemsorganisation.

Som kock ska du ha kontroll över gästernas många preferenser i maten. Du måste ta hänsyn till allt från svår nötallergi och celiaki, till intolerans mot laktos eller växtbaserad kost. I Menybank kan du enkelt kategorisera mat och recept utifrån de kategorier du möter hos gästerna varje dag. Dessutom är systemet integrerat med en livsmedelsdatabas – ett uppslagsverk som ger dig en detaljerad översikt över näringsinnehåll i produkter.

Hållbarhet på menyn

Både konsumenter och företag är tvungna att vidta åtgärder från och med nu, om vi ska göra vår planet frisk. I Menybank hittar du funktioner som hjälper storköket med dess hållbarhetsmål. Matsvinn är en viktig del av köksdriften och med Millum kan du hantera detta på ett enklare sätt. Dessutom ser CO2-kalkylatorn till att du blir mer medveten om klimatavtrycket för dina rätter och menyer i Menybank, vid att jämföra livsmedel och göra recept med lägsta möjliga avtryck. På så sätt får både ni medarbetare som arbetar med menyplanering, och gästerna, möjlighet att göra medvetna val.

Allt du behöver för att driva ett framgångsrikt restaurangkök

Sammanfattningsvis kan man säga att Menybank innehåller alla funktioner som en kock behöver för en enklare vardag i ett restaurangkök. Alla funktioner är utvecklade i samarbete med personer som arbeter i och känner till branschen och deras behov väl.