Millum stärker sin satsning i Sverige – sponsrar den allra första Culinary Hotel Awards
Millum har varit en aktör i Sverige under många år och vi tar nu ytterligare ett steg för att stärka vår position på marknaden, för att visa upp fördelarna med att använda ett inköpssystem som är specialiserat för just denna bransch. Priset kommer så småningom till Norge.

Millum ser till att kunder på hotell, restauranger och personalrestauranger som använder systemet säkerställer att de beställer rätt produkt till rätt pris och sparar därmed både pengar och tid, vilket är avgörande i en hektisk vardag. Läs mer om hur och fördelar.
Culinary Hotel Awards är en ny nationell prisutdelning som arrangeras av branschtidningen Restaurangvärlden, som även ligger bakom utmärkelserna Svenska Gastronomipriset och 360°Eat Guide. Som stolt partner av Culinary Hotel Awards, vill vi gärna visa branschen vad vi kan hjälpa dem med, där de får allt på ett ställe med en inloggning.
Pris för att lyfta mat- och dryckesupplevelser
Målet med prisutdelningen är att lyfta fram hotellens mat- och dryckesupplevelser, stärka hållbara initiativ, öka dialogen mellan hotellen och ge dem en plattform att profilera sig mot både gäster och B2B-marknaden. Detta ligger helt i linje med Millums eget mål att hjälpa hotell-, restaurang- och storhushållsbranschen att arbeta mer effektivt, hållbart och lönsamt.
Den första Culinary Hotel Awards-galan äger rum den 10 mars 2025, och Millum har nöjet att dela ut huvudpriset för kategorin "Food & Beverage". De nominerade i vår kategori inkluderar Billingehus Hotell & Möte, Clarion Hotel Draken, Ellery Beach House, Falkenberg Strandbad, Haymarket by Scandic, Hotel Fratelli, Hotel Villa Anna, Maryhill Estate, Quality Hotel Match och Scandic Oceanhamnen. Tre av dessa är hotell från våra egna inköpskunder Strawberry och Nores – vilket gör det ännu mer speciellt att få dela ut detta pris.
För oss på Millum är det viktigt att stödja initiativ som sätter fokus på hållbarhet, kvalitet och innovation. Culinary Hotel Awards ger oss en möjlighet att stärka våra relationer i Sverige samtidigt som vi stärker varumärket i hela Norden. Vi valde huvudkategorin Food & Beverage Award eftersom den täcker alla områden som en sådan utmärkelse omfattar. Marknadsdirektör på MillumTiril Zelow Bliksmark
Enklare vardag för branschens aktörer med Procure-to-Pay lösning
Millum har goda kunskaper om utmaningarna inom hotell- och restaurangdrift och erbjuder lösningar som gör vardagen enklare för branschens aktörer. Med ett skräddarsytt inköpssystem för hotell, restaurang och personalrestaurang täcks hela Procure-to-Pay-processen, inklusive moduler för exempelvis inventering, beräkning av klimatavtryck och matsvinnsregistrering. Modulerna och funktionerna gör det enklare att driva lönsamt och hållbart – och är därför mycket relevanta för hotellen som deltar i Culinary Hotel Awards.